Fine Little Day har gett form åt Teadventskalendern och Kaffeadventskalendern 2021

Att adventskalendrar för vuxna har blivit populärt under de senaste åren, är något som NABO kan skriva under på. Med sina produkter Teadventskalendern och Kaffeadventskalendern vill NABO, utöver julkänsla, ge sina kunder en smakupplevelse och kunskap om kaffe och te. Kalendrarna förnyas varje år, både smakmässigt och genom förpackningsdesignen. I år har NABO tagit hjälp av designföretaget Fine Little Day för att ta fram ett mönster till både Teadventskalendern och Kaffeadventskalendern.

Den 24:e september släpps årets upplaga av Teadventskalendern och Kaffeadventskalendern från NABO. I år är det designföretaget Fine Little Day som står bakom mönstret som pryder adventskalendrarna.

“Att göra ett designsamarbete med Fine Little Day känns så roligt! Deras formspråk är unikt och sätter verkligen en fin och genuin känsla på våra adventskalendrar. Dessutom är det ett kvinnodrivet företag vars filosofi går hand i hand med våran”, säger Lizette Gustafsson på NABO.

Både Teadventskalendern och Kaffeadventskalendern bär ett mönster med vintersportare mot en mjuk linnebeige bakgrund. Det är Elisabeth Dunker hos Fine Little Day som gjort originalmålningen med krita, penna och akryl.

”Det är en ära för oss att bli tillfrågade om att smycka denna klassiker. En av de bästa sakerna med december är ju Teadventskalendern!” säger Elisabeth Dunker på Fine Little Day.

I samband med att adventskalendrarna släpps lanseras även en kollektion med vinterteer förpackade i plåtburk, även vinterkollektionen bär Fine little days mönster. NABOs produkter släpps 24 september på nabostore.se samt hos utvalda återförsäljare, bland annat Designtorget, Fine little day och utvalda Åhlénsbutiker.

Teadventskalendern innehåller 24 olika sorters ekologiska lösviktsteer. Varje påse innehåller 5 gram te, vilket är lagom till två koppar te. I Teadventskalendern finns en blandning av grönt, svart och vitt te, samt örtte och rooibos. Smaksättningarna varierar från kryddigt till blommigt och friskt, och allt däremellan! Kaffeadventskalendern innehåller 24 olika sorters bryggkaffe, variationen består i ursprung, rostning och bönblandningar. Varje påse innehåller 21 gram bryggmalet kaffe, vilket räcker till 3,5 dl färdigtbryggt kaffe per dag. Några av årets sorter är smaksatt kaffe, med smaker som apelsinchoklad och kokos. Kaffet i Kaffeadventskalendern fungerar alldeles utmärkt i en vanlig kaffebryggare, men det går även bra att brygga som droppkaffe eller i presskanna.

Fine Little Day Fine little day är ett designföretag med bas i Lindome strax utanför Göteborg. Deras formgivning tar avstamp i lekfullhet och passionerat hantverk, ofta med motiv från naturen och vardagslivet.

NABO Med stark tro på småskalig hållbarhet tar Nabo fram sina te- och kaffeprodukter med stor omsorg och noggrannhet. Nabo har som mål att med produkterna skapa hållbara vardagsstunder med guldkant.

 

Ladda ner högupplösta bilder Scrolla ner

 

Pressansvarig på NABO

Sofie Thunman

hej@nabostore.se

0346-84243

 

Vill du ha pressprover skickade?

Hör av dig till oss på hej@nabostore.se!

Högupplösta bilder för nedladdning

Klicka på bilden för att ladda ner den. Fotograf: Emma Shevtzoff för Nabo.

Behöver du ytterligare bildmaterial? Hör av dig till hej@nabostore.se!