Iste på grönt te

Iste gjort på grönt te är inte bara gott och svalkande, utan du får också i dig en rad nyttigheter som kommer med det gröna teet: antioxidanter och mineraler som sägs vara bra för både matsmältningen och huden. Inte så dumt va? Iste kan också vara uppiggande eftersom det gröna teet innehåller lite koffein. Vi tycker att iste passar vid många olika tillfällen: i packningen till stranden, som måltidsdryck eller som alkoholfri fördrink till en middag. Allt beror på hur du toppar ditt iste, det går att göra precis hur festligt som helst!

Vårt iste på det gröna teet Passionerad kiwi är toppat med passionsfrukt och citron, men du kan lika gärna utgår från ett te du har hemma och toppa med godsaker som passar till smaksättningen.

DU BEHÖVER

10 gram grönt te Passionerad kiwi

1 liter vatten

2 msk honung

1 citron

2 passionsfrukter

Is (gärna krossad)

 

SÅHÄR GÖR DU

Brygg ditt te som vanligt genom att koka upp vattnet och låt teet dra i 3-4 minuter. Blanda därefter i honung och rör runt så att honungen löses upp. Låt svalna till dess allting det kallt. Riv citronskal fint och tillsätt till teet, gärna i en fin tillbringare. Skiva citronen och kärna ur passionsfrukten och lägg i tillbringaren, ös på med lite krossad is. Klart!

 

När man gör iste behöver man inte följa ett recept slaviskt, utan det går bra att addera sådant som man tycker är gott och skulle smaka bra ihop. Basen består av te bryggt på vanligt vis, med någon typ av sötning i, om man vill. Vi brukar söta med honung eller råsocker, vi tycker att det förhöjer smaken på både te och topping.

Vårt råd är: kör, bara kör! Det kommer bli gott!