Rabarberslush med en hint av svart te

Vi älskar svalkande drycker på sommaren, och te är en så god bas som vi gärna utgår från. Här har vi gjort en rabarberslush, med hint av svart te. Det ger en fin smakbild med teet bidrar förutom smakmässigt även med sina positiva egenskaper och nyttiga antioxidanter och mineraler. 

Sommar-27

DU BEHÖVER

10 gram rent svart te, t.ex. vårt Rwanda Rukeri OP1

5 dl vatten

250 g rabarber

1,5 dl socker

1 msk citron

1 tsk vaniljsocker

SÅHÄR GÖR DU

Skär rabarbern i mindre bitar, och koka upp tillsammans med vatten och socker. Tillsätt det svart teet i en tesil eller tepåse, medan ingredienserna kokar och låt dra ca 3 minuter. Ta sedan upp teet, och låt resten koka vidare till dess att rabarbern är riktigt mjuk. Sila genom en finmaskig tygsil. Låt kallna. När lagen är kall, tillsätt citron och vaniljsocker. Frys sedan in i en låg låda, så att du kan skopa upp slush med en glasskopa.

Vid servering: ta upp lådan och låt tina en liten stund, skopa sedan upp slushen med en glasskopa. Servera med lite sodavatten i ett vackert glas! Mums.

Hörru, du kan också frysa in lagen i isglassformar och få en riktigt smaskig isglass i perfekt rosa färg. Så gott!